Bahan2: -
2 keping roti paratha - biasanya saya akan gunakan jenama "kawan"
2 biji telur ayam
1 biji bawang holland - potong dadu
1/2 biji tomato - potong dadu
beberapa tangkai daun ketumbar - hiris halus
Cara2: -
(1) Pukul telur dan campur dengan sedikit garam
(2) Masukkan bawang holland, tomato dan daun ketumbar. Pukul rata.
(3) Panaskan sedikit minyak dan masukkan bancuhan telur tadi.
(4) Kacau atas api yang kecil - seperti scramble egg.
(5) Padamkan api dan alihkan telur kedalam pinggan.
(6) Atas api yang kecil, masukkan sekeping roti paratha biarkan separuh masak.
(7) Apabila roti separa masak, sapukan dengan sedikit mentega dan ratakan adunan telur yang telah dimasak tadi diatasnya.
(8) Dengan menggunakan senduk, lipat kepada dua bahagian dan teruskan memasak sehingga garing.
(9) Hidangkan dengan kari ayam.
No comments:
Post a Comment